ROM Young Talent Program is live

In de week van 13 maart ging een nieuw en uniek initiatief van start, het ROM Young Talent Program. Een programma voor net afgestudeerden en starters op de arbeidsmarkt met ca. 2 jaar werkervaring en een afgeronde HBO- of WO-studie. De eerste editie van dit programma richt zich op trainees Investment Management. Naast een sterke affiniteit met maatschappelijke transities, zijn deze trainees gericht op technische innovatie, finance of investment.

De werving leidde tot negen toekomstige aanjagers van de regionale economie. Zij kwamen afgelopen dagen samen in Utrecht voor de eerste kennismaking met elkaar en de ROMs (Regionale Ontwikkelings Maatschappijen). De komende 12 maanden lopen ze met verschillende teams mee, voeren ze groepsopdrachten uit en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. En worden zo klaargestoomd voor een functie als investment manager of (project)analist.

Aanleiding ROM Young Talent Program
Anabel Rodrigo Rama, HR manager bij LIOF vertelt: “Jong talent enthousiast maken voor de ROM en aan ons binden, dat was de aanleiding voor de samenwerking en de totstandkoming van het ROM Young Talent Program. Met dit programma willen we jong talent niet alleen kennis laten maken met de ROM als werkgever, maar ook met de veelzijdige en maatschappelijke taak die de ROMs hebben.”

Aan de slag!
In een jaar tijd leren de trainees zoveel mogelijk over het beleggingsvak bij de ROM, hoe het ecosysteem eruit ziet en krijgen ze een kijkje achter de schermen bij ROM’s in het hele land. Ze werken met elkaar en ook individueel via coaching, volgen samen trainingen en leveren aan het eind van het jaar de resultaten van een onderzoeksopdracht op via een presentatie voor (algemeen) directeuren en mentoren. Want we nemen de inbreng van deze jonge talenten heel serieus.