Gezocht: voedselvernieuwers

Business Innovation Program Food (BIPF) ondersteunt startups en mkb’ers in Nederland die met hun idee een bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. In 10 masterclasses krijgt de ondernemer antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk de basis vormen voor een gezonde businesscase. BIPF verhoogt de kans op een succesvolle onderneming aanzienlijk. Meer dan 80 bedrijven hebben al deelgenomen aan het programma.

Innovatieve oplossingen ontwikkelen

Door hun deelname aan BIPF zijn ondernemers beter uitgerust innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de verduurzaming van de voedselketen. Dit zal niet alleen leiden tot economische groei en werkgelegenheid, maar ook tot een verminderde ecologische voetafdruk van de sector.

“Het programma neemt je mee, stap voor stap in wat nodig is (om te groeien). Ik heb echt heel veel duidelijkheid gekregen qua prioriteiten stellen. Het sparren met de medecursisten is heel fijn, je zit in dezelfde fase, je kunt je netwerk uitbreiden, duidelijke richting krijgen in wat jij kan doen.” – Boslekker – Marieke Vanthoor-Koopmans-

Samenwerken en kennis delen

BIPF heeft de ambitie de Nederlandse voedselindustrie te positioneren als een wereldleider in innovatie en duurzaamheid, via samenwerking en kennisdeling. Wij streven ernaar de concurrentiekracht van de Nederlandse voedselindustrie te versterken en bij te dragen aan de wereldwijde voedselzekerheid.

Laat je inspireren door de verhalen van onze voedselvernieuwers en partners in dit e-magazine: https://oostnl.maglr.com/online-magazine-business-innovation-program-food/onze-partners


Samenwerkingspartners

Binnen het Business Innovation Program Food werken de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, InnovationQuarter, BOM, Horizon Flevoland, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en Oost NL) samen met Invest-NLde Stichting Samen Tegen VoedselverspillingRabobank en Foodvalley NL en Gritd.

De volgende editie van het BIPF start in maart 2024.