Voedsel vernieuwers sluiten Business Innovation Program Food editie 8 af

Na tien intensieve weken sloten zeven ondernemers woensdag 23 mei hun deelname aan het Business Innovation Program Food editie 8 af. Ze presenteerden hun roadmap voor de verdere ontwikkeling van hun bedrijf. Wat ze allemaal gemeen hebben? Een innovatief bedrijfsidee dat bijdraagt aan de voedseltransitie.

 

“Het programma neemt je mee, stap voor stap in wat nodig is (om te groeien). Ik heb echt heel veel duidelijkheid gekregen qua prioriteiten stellen. Het sparren met de medecursisten is heel fijn, je zit in dezelfde fase, je kunt je netwerk uitbreiden, duidelijke richting krijgen in wat jij kan doen.”

Marieke – Boslekker

Deze bedrijven deden mee aan editie 8

  • Fabafull: eiwitrijke tussendoortjes op basis van veldbonen voor de zorgmarkt
  • Pantry: onbemande streekwinkel
  • Fungi For Future: duurzame verpakkingsmaterialen op basis van mycelium
  • Seaweedland: zeewier geteeld op land
  • Climatechain: supermarkt survival – het helpen van consumenten bij het maken van duurzame keuzes in de supermarkt
  • Boslekker: het verwerken van oogsten uit voedselbossen tot houdbare producten
  • Lytse griente: teelt van microgroente voor horeca

 

“Doordat we de basis goed hebben neergezet en prioriteiten goed hebben gesteld kunnen we de pantryfarm verder ontwikkelen.”

Lukas– Pantry

 

Op 11 september gaat editie 9 van het programma van start. Neem een kijkje op www.businessinnovationprogramfood.nl voor meer informatie.

 

 

Samenwerkingspartners:

Binnen het Business Innovation Program Food werken de Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (LIOF, NOM, Innovation Quarter, BOM, Horizon Flevoland, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en Oost NL) samen met  Invest-NL, Rabobank, Foodvalley NL, Gritd,. RVO en Alliantiepartners