Voedselvernieuwers sluiten Business Innovation Program Food editie 9 af
Na tien intensieve weken sloten zeven ondernemers op 20 november hun deelname aan het Business Innovation Program Food (BIPF) editie 9 af. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Wageningen presenteerden zij hun leerpunten én een concreet plan voor de komende 100 dagen. Wat ze allemaal gemeen hebben? Een innovatief idee dat bijdraagt aan de voedseltransitie.
Een waardevolle ervaring
“Wat een eye-openers heeft dit programma ons gebracht; waar wij dachten vrij goed in de smiezen te hebben waar onze prioriteiten moesten liggen, hadden we dat nog amper met (toekomstige) klanten besproken,” aldus Steven van Dalen van Felixiliser. “In dit programma word je soms kritisch doorgezaagd. Dat voelt wat ongemakkelijk, maar brengt je uiteindelijk bij de kern van je uitdaging.”
De volgende ondernemers deden mee aan deze editie:
• Hippotainer
• PermaVoltaics
• NuReCo
• Saucijs uniq
• TFPD
• Croptimal
• Flexiliser
Voedselvernieuwers
Het Business Innovation Program Food (BIPF) ondersteunt startups en mkb’ers in Nederland die met hun ideeën bijdragen aan de voedseltransitie. In tien masterclasses krijgen ondernemers antwoorden op belangrijke vragen die de basis vormen voor een gezonde businesscase. Het programma verhoogt de kans op succes aanzienlijk: meer dan 80 bedrijven hebben inmiddels deelgenomen aan het BIPF. Laat je inspireren door de verhalen van onze voedselvernieuwers en partners in dit e-magazine.
Samenwerkingspartners
Binnen het Business Innovation Program Food werken de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, InnovationQuarter, BOM, Horizon Flevoland, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en Oost NL) samen met Invest-NL, de Rabobank, Foodvalley NL, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Gritd.
De volgende editie van het BIPF start in maart 2024. De werving start binnnekort.